Φιλόπτωχο Ταμείο


«Επείνασα γάρ, καί οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καί οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καί οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καί οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενής καί ἐν φυλακῇ, καί οὐκ ἐπεσκέψασθέ με». (Ματθ. κε 4243)

Φτωχή σε υλικά μέσα η ενορία μας. Πλούσια όμως σε αισθήματα αγάπης και φιλαλληλίας, δίνει πάντοτε το παρόν, σε κάθε ανάγκη και σε κάθε εκκλησιαστικό ή εθνικό προσκλητήριο. Το Ε.Φ.Τ. απαρτίζεται από εκλεκτά μέλη της ενοριακής κοινότητας που σκοπό έχουν να απαλύνουν τον πόνο, αλλά και τις ανάγκες που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Η παροχή γευμάτων σε κατ’ οίκον ανάγκες, η διανομή τροφίμων σε εμπερίστατους αδερφούς μας, η συλλογή και η διανομή ρούχων, και σε ό,τι άλλο αποδεδειγμένα υπάρχει ανάγκη στην ενοριακή μας περιφέρεια αποτελούν δράσεις του Φιλόπτωχου που καθιστούν την παρουσία του ιδιαιτέρως ουσιαστική.

Το Ε.Φ.Τ. βοηθά οικογένειες της ενορίας μας σε τακτική βάση. Ανακουφίζει και αντιμετωπίζει τον πόνο δεκάδων ανθρώπων με έκτακτα βοηθήματα.

Συνδράμει επίσης στη διεξαγωγή του εράνου της Αγάπης, έτσι ώστε με την άριστη οργάνωση και τη φροντίδα του πατρός Ευαγγέλου Φωτάκη, καθώς επίσης και με την πρόθυμη συμμετοχή αρκετών εθελοντών, που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της Εκκλησίας, κάθε χρόνο ο έρανος να στέφεται με επιτυχία.

Μέριμνά μας και επιδίωξή μας είναι η ενορία μας να αποτελεί «Ιατρείο ψυχών και σωμάτων» και τόπο ανακούφισης του λαού του Θεού.

Πώς μπορώ να συνδράμω στο φιλανθρωπικό έργο της Αγίας Παρασκευής;
  • Δεχόμαστε τρόφιμα και αναλώσιμα αγαθά σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Προσφέροντας χρήματα αντί στεφάνου υπέρ αναπαύσεως κεκοιμημένων συγγενών, συντελώντας στην ανακούφιση των «ελαχίστων αδελφών μας».
Νεότερη Παλαιότερη